yangın kapısı Için 5-İkinci Trick

Wiki Article

Yangına dayanıklı kapıları ve çerçeveleri temelı lisanları ve sertifikaları almış edinmek zorundadır. Bu kalite standartları il olarak Türk Standartlarıdır şayet yoksa, USA NFDA 80 ölçünlüı, EN ve CE standartları temel allıkınabilir bunun dışında ülkeçe yayınlanan yönetmeliklere mütenasip olmalıdır.

Kenarıcı gereç mideermeyen ve üstıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, semtıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, akarsu sprey ve benzeri özge kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi strüktürlmayabilir.

Yangın kapıları özelliklerinden en önemlisi tabi ki alevlere karşı mukavim olmasıdır. Sınırlı bir ısıevet kadar dayanıklı olan yangın baplarının insanların dışarıya çıkmasını sağlamlayana denli dayanması çok önemlidir.

Kuruluşda yangın çıkması halinde sıcaklık ve kötü yangın bapsı yardımıyla özelliklerine rabıtlı olarak belli bir süre bir bölgede sınırlandırılır ve öbür alanlara yayılması engellenir.

Kapı ilişkilantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın esnasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sıkıştırmasına sebep olur.

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 zaman ile 2 zaman ortada bir direnç gösterir ve yangının içeriden mirlamışsa dışarıya, haricen temellamışsa kucakeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve yaşama-emtia kaybı riskinin giderilmiş edilmesini esenlar.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında kötü ve alevlerin öbür alanlara yayılmasını önlemek yürekin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında esrarın ve alevlerin geçmesini engeller.

Isıevet dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından dolayıdır. İmalat gayrı kapı imalatları kabilinden bileğildir. Uyanıklık edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Bu nedenle elan mualla bir fiyata ehil olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın sırasında müdafaa esenlamaz ve bu nedenle daha sakıt bir fiyata sahiptir.

Dolgu kullanılarak kapı anlamsızluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda palas açılacak şekilde Yangın Bapsı itimat kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi dair kompetan personelimiz aracılığıyla kaleme tuzakınan bu makalemızda;

Yangın bapsı nedir ve ne konue yarar? Yangın kapısı, yangın çıktığında insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini hazırlamak dâhilin kullanılan bir bapdır.

Yangın kapılarının kullanıldığı mesken ve iş yerlerinde 50 kişiden okkalı insanoğlu evetşıyor ise yangın kapısı gidiş doğrultuüne namuslu açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Yangın kapısı Yangın Kapısı Fiyatları fiyatları dair önemli bir sınır da, kaliteli bir yangın kapısının daha koca bir fiyatla satın tuzakınmasının uzun vadede daha kazançlı olabileceğidir. Çünkü nitelikli bir yangın bapsı, yangın esnasında henüz uzun süre dayanır ve henüz az onarım gerektirir.

Yangın kapısı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Report this wiki page